Almen ligt midden in het zo typerende coulisselandschap in het westen van de Achterhoek.

Het dorp wordt omringd door verschillende landgoederen en natuurgebieden zoals de Ehze, de Velhorst, het Kienveen, 't Grote Veld en 't Waliën. De afwisseling in het landschap met de uitgestrekde weilanden, de slingerende wegen en de eindeloze bospaden zijn elke keer opnieuw weer een ontdekking.


Een klein dorp in de gemeente Lochem met het schitterende dorpsplein uit de tijd van Ot en Sien.

Dit plein dient tevens als kerkplein, schoolplein en de plaats waar bepaalde evenementen worden georganiseerd. In de zomermaanden is de kerk met een doopvont uit de elfde eeuw en een mummiekelder iedere middag geopend. Onder de bomen staan picknickbanken uitnodigend klaar om even uit te rusten en te genieten van een typisch dorps sfeertje.

Wil je meer zien van Almen en de omgeving?

BEKIJK DE FOTOGALERIJ

Elk weet, waar 't Almensch Kerkje staat, En kent de laan, die derwaart gaat

A.C.W. Staring

Ga erop uit!

ONTDEK DE ACHTERHOEK

De omgeving van Almen leent zich uitstekend voor het maken van een fiets- of wandeltocht.

Almen is een klein dorp tussen het Twentekanaal en het riviertje de Berkel met een centrum waarin het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandel- en fietstochten. Aan de hand van diverse routes (bebording, Apps of kaart) kom je op de mooiste plekken en het is hier nog zo rustig.

BEKIJK DE FIETS- EN WANDELROUTES
De hanzesteden Deventer en Zutphen bevinden zich op een steenworp afstand.

Ontdek de charme van de hanzesteden langs de IJssel. Beide steden lenen zich uitstekend om te winkelen tussen de monumentale panden in de vele oude straatjes. Op de verschillende grote, maar ook kleine pleinen is het prima vertoeven met een hapje en een drankje. In de zomer zijn er verschillende festiviteiten te beleven die zeker een bezoekje waard zijn!

ONTDEK DE HANZESTEDEN
Ontdek landstad Lochem!

Net als Almen ligt Lochem ook aan de Berkel en het Twentekanaal. De stad kenmerkt zich door de smalle middeleeuwse straatjes met allerlei kleine winkeltjes, cafés, restaurants, lunchrooms en terrassen. Daarnaast heeft Lochem een eigen schouwburg en vele andere voorzieningen die kunnen zorgen voor voldoende vermaak.

ONTDEK LOCHEM

Wil je meer zien van Almen en de omgeving?

BEKIJK DE FOTOGALERIJ