De Vetweide heet u welkom!

De Vetweide ligt net buiten Almen in de gouden driehoek Zutphen-Lochem-Vorden, in de Gelderse Achterhoek.
De Achterhoek staat bekend om haar gastvrijheid. Dat is in Almen niet anders. Almen is een klein dorp tussen het Twentekanaal en het riviertje de Berkel met een centrum waarin het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandel- en fietstochten. Aan de hand van diverse routes (bebording, Apps of kaart) komt u op de mooiste plekken en het is hier nog zo rustig.

De Vetweide is een oude Saksische boerderij uit 1848, er vinden geen agrarische activiteiten meer plaats.
Naast een minicamping hebben we u nog meer te bieden...

U bent van harte welkom!

Benieuwd naar De Vetweide?

Bekijk dan hier wat De Vetweide u allemaal te bieden heeft!

Minicamping


Achter de boerderij bevindt zich een minicamping omsloten door bos en weilanden. Vanaf de camping kunt u de schepen door het Twentekanaal zien varen. Hier kan ook gevist worden.

Wat kunt u op onze camping verwachten?

-  15 ruime kampeerplekken op een gezellig terrein
-  Gratis WiFi op de hele camping
-  Voor uw auto hebben we een aparte parkeerplaats
-  Uw fiets kunt u in de kapschuur stallen. Hier zijn voldoende stopcontacten om de accu’s op te laden
-  De sanitaire voorzieningen zijn gevestigd in het achterhuis van de boerderij, daar staan ook een wasmachine en een centrifuge
-  Om uw kampeerverblijf zo comfortabel mogelijk te maken hebben wij houten vlonders (120x60) om in de voortent te leggen
-  Voor de kinderen is er een grote zandbak op de camping, diverse speeltoestellen, speelgoed, skelters, driewielers en een apart speelveld
-  Dagelijks verse eieren van onze scharrelkippen

Voor meer foto's, kijk bij de fotopagina!

Ezeltochten

De omgeving van Almen leent zich uitstekend voor het maken van een wandeling. Om het voor u en uw kinderen nog leuker te maken kunt u onze ezels huren. Op de rug van een ezel wordt het voor de kinderen* een onvergetelijke gebeurtenis! Voor u vertrekt krijgt u een uitgebreide instructie en kunnen de ezels geborsteld worden. Na deze kennismaking krijgt de ezel een mandje met iets d’r in op de rug en kan de tocht beginnen. Het eerste stuk zal er iemand van ons meelopen, daarna gaat u alleen met de ezel verder. U kunt kiezen uit twee routes die elk ongeveer 2.5 uur duren. Wij hanteren de regel dat er per tocht minimaal twee volwassenen meegaan. Wanneer u meerdere ezels meeneemt, geldt een volwassene per ezel als begeleiding. We kunnen ook een picknick verzorgen voor onderweg. Wanneer u dit tijdig doorgeeft zorgen wij dat er een gevulde picknickwagen klaar staat.
Om teleurstellingen te voorkomen is reserveren gewenst. Een standaard ezeltocht kun u op de dag zelf reserveren, met een picknick twee dagen van te voren.

Prijzen

-  Standaard ezeltocht: 15 euro per ezel en 3 euro per persoon
-  Ezeltocht met picknick: 15 euro per ezel en 9,50 per persoon

Honden mogen aangelijnd meelopen, maar wilt u dit tijdens het reserveren wel even melden?

Voor meer foto's, kijk bij de fotopagina!

*Kinderen vanaf 4 jaar en tot 40 kilo mogen op de ezel zitten.

Mogen wij ons even voorstellen...

Houtbewerking


Op De Vetweide worden ondermeer houten puzzelnamen, kapstokken met naam, krukjes met naam, figuurzaagmodellen en miniatuurboerderijen gemaakt. Het aantal puzzelkrukjes met naam is intussen de 1500 gepasseerd. Ze gaan de hele wereld over.
Ook voor een complete winkelinrichting of een interieurontwerp kunt u bij ons terecht. Informeer naar de mogelijkheden.

Wilt u een puzzelkruk met naam, losse naam of kapstokje met naam bestellen?
Dat kan op Krukjemetnaam.nl

Voor meer foto's, kijk bij de fotopagina!

Vragen?

Henk Wiltink:
info@devetweide.nl
+31 6 13 74 37 30

Of kom gerust eens langs!

Informatie

Omgeving en tarieven.

Omgeving


Almen, een klein dorp in de gemeente Lochem met het schitterende dorpsplein uit de tijd van Ot en Sien. Dit plein dient tevens als kerkplein, schoolplein en de plaats waar bepaalde evenementen worden georganiseerd. In de zomermaanden is de kerk met een doopvont uit de elfde eeuw en een mummiekelder iedere middag geopend. Onder de bomen staan picknickbanken uitnodigend klaar om even uit te rusten en te genieten van een typisch dorps sfeertje.

Almen beschikt over drie prima horecagelegenheden, Hotel de Hoofdige Boer, hotel/conferentiecentrum Ehzerwold, café en restaurant de Nieuwe Aanleg.

Sinds september 2011 heeft Almen een eigen buurtsuper, Superrr. Hier verkopen ze alle dagen vers brood van de warme bakker en u kunt hier prima terecht voor de dagelijkse boodschappen en de krant.

Almen trekt in de zomer vele zwemliefhebbers. Nagenoeg in het centrum bevindt zich bij de Berkel het verwarmde buitenzwembad De Berkel. Het water van de zwembaden is minimaal 23 graden en de grote glijbaan, duikplanken en ander spelmateriaal in en rond de baden zorgen voor genoeg vermaak voor het hele gezin. Maar wilt u iets anders, huur dan bij het zwembad een waterfiets of kano om mee op het riviertje de Berkel te varen. Even zin om niets te doen, maar wilt u wel genieten van de Berkel, reserveer dan een plek op de ‘Fute’. Deze Berkelzomp voert u door het mooie Berkeldal.

Iedere dinsdag is er tussen 11:00 uur en 13:00 uur een minimarkt in Almen. Kijk voor foto’s en meer informatie op almen-info.nl.

Voor meer foto's, kijk op Joostwiltink.nl of bij de fotopagina!We hebben oog voor groen


Groen staat voor rustgevend, vertrouwd, vriendelijk en rijkdom, maar ook voor milieubewust.
U kunt op 'De Vetweide' ervaren dat dit heel goed samen gaat...

Tarieven


Klik hier voor de huidige tarieven van De Vetweide.

Foto's

Hier vindt u foto's van De Vetweide en de omgeving. De Achterhoek wordt geroemd vanwege het coulisselandschap, de rust en de gastvrijheid.
We nodigen u van harte uit om het ook zelf te ervaren!

Klik op de foto's en ontdek De Vetweide.

Contact

Fam. H.J. Wiltink
Dorpsstraat 7
7218 AA Almen
Tel. 0575-431927

Voor de laatste nieuwtjes, houd onze Facebookpagina in de gaten!

Fam. H.J. Wiltink Dorpsstraat 7 7218 AA Almen Tel. 0575-431927
devetweide.nl  | info@devetweide.nl | Privacyreglement